Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Οι οινοποιοί δια ζώσης!

Οι οινοποιοί δια ζώσης.
Η κουλτούρα έχει γνώση
Η γνώση χωρίς κουλτούρα
Είναι ζημιά.
Η αλήθεια είναι ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος με τις προσωπικές εξομολογίσεις από τις δια ζώσης συναντήσεις ανθρώπων του όμορφου κόσμου του κρασιού. Συνειδητά το έκανα και το κάνω ακόμα όσο και άν μεγαλώνω, σε μια προσπάθεια να δω τον κόσμο του από μία άλλη πλευρά, αυτή της φιλοξενίας, στο καλοσώρισμα και το κατευόδιο και της θέλησης της μεταφοράς της γνώσης μέσω μιάς συζήτησης που η συζήτηση είναι η ανταλλαγή απόψεων ή ένα σεμινάριο και μιά μεταλαμπάδευση της γνώσης του κόσμου του κρασιού.
Δεν ξέρω αν κατάφερα κάτι μα πιστεύω ότι η ειλικρίνειά μου  στις γραφές δεν είναι επιρεασμένη από συναισθηματισμούς του παρελθόντος και κυρίως του μέλλοντος. Σε πολλές δια ζώσεις συναντήσεις (συνομιλίες) υπάρχει μεγάλη χρονική διαφορά αλλά παραμένουν ζωντανές οι μνήμες. Άλλωστε είναι πολύ σημαντικό να θυμάσε με νοσταλγία την εμπλοκή σου στο κρασί και να προσπαθείς να την μεταφέρεις στο χαρτί με ειληκρίνεια. αντικειμενικότητα και με την αίσθηση του πραγματικού. 
Ο λόγος μου εδώ πάντα αναφέρεται στο δεύτερο πρόσωπο και προσπαθώ να έχω μία τυπικότητα και ακαμψία . Η οικιότητα στο τέλος και η ζεστασιά πετυχαίνεται με τις διαπροσωπικές σχέσεις μα και πολλές φορές και με την πρώτη ματιά.
Όπως αναφέρω και στην αρχή το μότο μου είναι:
Η κουλτούρα έχει γνώση,
η γνώση χωρίς κουλτούρα,
Κάνει ζημιά.
Δεν προσπαθώ να καταλογίσω ευθύνες ή να θίξω κάποιες καταστάσεις απλώς πιστεύω ότι ο χαρακτήρας όσων εμπλέκονται στο θέμα κρασί είναι σημαντικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου