Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ο Γόρδιος Δεσμός!

 Ο γόρδιος δεσμός συμβολίζει καθετί που είναι δύσκολο, κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική είτε στην πολιτική ζωή. Όσον αφορά στον τρόπο επίλυσης του προβλήματος και το μέσο που χρησιμοποιήθηκε, ο συμβολισμός παραμένει ο ίδιος: το σπαθί συμβολίζει την αποφασιστικότητα και την τόλμη, και η αφαίρεση του ξύλινου πίρου, την ευφυΐα του Αέξανδρου. 
Ο Μέγας Αλέξανδρος,δεν δαπάνησε πολύ χρόνο με το συγκεκριμένο πρόβλημα, δεν ήθελε απώλεια δυνάμεων, σωματικών και ψυχικών και να κάνει κύκλους γύρω από το ίδιο πράγμα, ξανά και ξανά,για να βρεί την λύση.

Έτσι, λοιπόν, αφού το εξέτασε για λίγο το θέμα, το αντιμετώπισε με αποφασιστικότητα και το έλυσε γρήγορα και εύκολα.

Ο στόχος του ήταν να επιβεβαιωθεί ο χρησμός που ήθελε αυτόν που θα έλυνε το γόρδιο δεσμό κυρίαρχο της Ασίας. Επιβεβαιώθηκε, γιατί όποιος ξέρει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα γρήγορα και αποφασιστικά, δείχνει ότι είναι ικανός ηγέτης, ότι μπορεί να οδηγήσει τον λαό του, το στράτευμά του, στο στόχο του,παίρνοντας τις σωστές αποφάσεις.

Έτσι, πέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των στρατιωτών του, πείστηκαν με τον τρόπο αυτό για τις ικανότητες του ηγέτη τους και τον ακολούθησαν στα τολμηρά εγχείρημά του.
Βέβαια στις σχέσεις των ανθρώπων ισχύει και το ότι : Οι ρήξεις γράφουν την ιστορία και όχι οι συμβιβασμοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου