Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Η παλαίωση του κρασιού.

Καλημέρα!
Πολλά κρασιά πριν μπουν στο μπουκάλι είτε ζυμώνονται σε ξύλινες δεξαμενές ή ωριμάζουν σε ξύλινα βαρέλια ή σε ανοξείδωτες δεξαμενές, παραμένουν στην φιάλη για κάποιο χρονικό διάστημα πριν βγουν στο ράφι της αγοράς. Η διαφορά από τα άλλα ποτά είναι ότι το κρασί εξελίσσεται στο πέρασμα του χρόνου. Δεν είναι όμως εκ των προτέρων σίγουρο ότι στο πέρασμα του χρόνου όλα τα κρασιά εξελίσσονται προς το καλύτερο. Μπορεί αυτό να συμβεί σε ένα ποσοστό που η στατιστικές το αναφέρουν κάπως χαμηλό, χωρίς να θέλω να σας τρομάξω.
Για να το διαπιστώσετε μπορείτε να ακολουθήσετε την προηγούμενη συμβουλή, για την εξέλιξη του κρασιού.

Το κρασί.


Καλημέρα!
Η άποψή μου είναι ότι, κακό κρασί δεν υπάρχει, απλά υπάρχει το καλό και το καλύτερο. Σήμερα όμως μπορώ να πώ ότι είμαστε ευλογημένοι γιατί μπορούμε να απολαμβάνουμε κρασιά από όλο τον κόσμο ευκολότερα από τους προγόνους μας

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Η εξελιξη του κρασιού


Καλημέρα!
Άν θές να δείς πως εξελίσσεται ένα κρασί στο πέρασμα του χρόνου, απλά βάλε από ένα κιβώτιο στο κελάρι σου από τα αγαπημένα σου κρασιά και κάθε χρόνο δοκίμασε και από ένα. Άνοιξε μία φιάλη και κράτισε σημειώσεις για τα αισθητηριακά του χαρακτηριστικά ώστε να έχεις συγκριτικά στοιχεία για το επόμενο.
Καλή επιτυχία.